Γιατί τα brands πρέπει να χρησιμοποιούν «Influencers» με ταλέντο στις διαφημιστικές καμπάνιές τους;

Νέα / March 3, 2023 - Author: Renfluence Team

Τα τελευταία χρόνια, το «Influencer Marketing» έχει γίνει ένας δημοφιλής τρόπος για τα brands, να προσεγγίσουν νέα κοινά και να προωθήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. Ωστόσο, με τόσο μεγάλο αριθμό «Influencers» και διαθέσιμες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρει κανείς από πού να ξεκινήσει. Μια προσέγγιση που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, είναι η προσέγγιση των διαφημιστικών καμπανιών με «Influencers», με κύριο γνώμονα το ταλέντο.

Τι σημαίνει η προσέγγιση «πρώτα το ταλέντο»; Ουσιαστικά, σημαίνει ότι εστιάζουμε στο ταλέντο και τη δημιουργικότητα του «Influencer» και όχι μόνο στο μέγεθος του κοινού του ή στα ποσοστά αλληλεπίδρασής του με αυτό. Αντί να επιλέγουν τους «Influencers» με βάση μόνο τον αριθμό των ακολούθων τους, τα brands αναζητούν «Influencers» που έχουν μια μοναδική προοπτική, δημιουργικές δεξιότητες ή έναν συγκεκριμένο τομέα εξειδίκευσης που συμβαδίζει με τις αξίες και τη φιλοσοφία τους.

Γιατί λοιπόν είναι σημαντική η προσέγγιση με γνώμονα το ταλέντο; Πρώτον, βοηθά τα brands να δημιουργούν πιο αυθεντικό και ελκυστικό περιεχόμενο. Όταν οι «Influencers» επιλέγονται με βάση το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους, είναι πιο πιθανό να παράγουν περιεχόμενο που μοιάζει γνήσιο και ευθυγραμμίζεται με την εικόνα του brand.

Επιπλέον, η προσέγγιση με γνώμονα το ταλέντο μπορεί να βοηθήσει τα brands να ξεχωρίσουν σε έναν κλάδο και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.Με τόσους πολλούς «Influencers» να διεκδικούν την προσοχή, είναι εύκολο να χαθεί κανείς μέσα στον ανταγωνισμό. Ωστόσο, εστιάζοντας σε «Influencers» με μοναδικά ταλέντα ή προοπτικές, τα brands μπορούν να δημιουργήσουν καμπάνιες που είναι πιο αξιομνημόνευτες και εντυπωσιακές.

Πώς μπορούν λοιπόν τα brands να προσεγγίσουν σωστά τις καμπάνιες με «Influencers» με βάση το ταλέντο; Ακολουθούν μερικές βασικές στρατηγικές:

Κοιτάξτε πέρα από τον αριθμό των οπαδών: αν και είναι σημαντικό να εξετάσετε την εμβέλεια και τα ποσοστά απήχησης ενός influencer, μην αφήνετε αυτές τις μετρήσεις να είναι ο μόνος αποφασιστικός παράγοντας. Ψάξτε για «Influencers» που έχουν ξεχωριστή φωνή, μοναδική αισθητική ή συγκεκριμένο τομέα εξειδίκευσης που να είναι στην ίδια γραμμή με το brand σας.

Συνεργαστείτε με influencers που έχουν ένα ισχυρό προσωπικό brand: οι «Influencers» που έχουν ισχυρό προσωπικό brand είναι πιο πιθανό να έχουν πιστούς και αφοσιωμένους οπαδούς. Τείνουν επίσης να έχουν σαφή αίσθηση των δικών τους αξιών και αισθητικής, γεγονός που μπορεί να διευκολύνει τη συνεργασία σε μια καμπάνια που θα είναι ρεαλιστική τόσο για τον «Influencer» όσο και για το ίδιο το brand.

Ενθαρρύνετε τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία: όταν συνεργάζεστε με «Influencers», δώστε τους την ελευθερία να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους και να φέρουν τη μοναδική τους οπτική στην καμπάνια. Ενθαρρύνετε τη συνεργασία και τη συνδημιουργία, αντί να παρέχετε απλώς ένα σενάριο ή ένα σύνολο κατευθυντήριων γραμμών.

Δώστε προτεραιότητα στην ποιότητα έναντι της ποσότητας: αντί να συνεργαστείτε με μεγάλο αριθμό «Influencers» με χαμηλότερα ποσοστά απήχησης, σκεφτείτε να συνεργαστείτε με ένα μικρότερο αριθμό που έχουν ισχυρό ταλέντο και αφοσιωμένους ακόλουθους. Κατά αυτόν τον τρόπο, το περιεχόμενό σας αποκτά περισσότερη ουσία και έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Συνοψίζοντας, επισημαίνεται ότι κοιτάζοντας πέρα από τον αριθμό των ακολούθων και δίνοντας προτεραιότητα στη δημιουργικότητα και τη συνεργασία, τα brands μπορούν να οικοδομήσουν ισχυρές συνεργασίες με «Influencers», οι οποίες  ωφελούν και τα δύο μέρη.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn More