«Influencer Marketing: δύο κοινά λάθη που πρέπει να αποφεύγετε.»

Νέα / February 2, 2023 - Author: Renfluence Team

Χρησιμοποιείτε Influencer "Marketing" για την προώθηση της επιχείρησής σας;
Παρόλο που η χρησιμοποίηση διασημοτήτων για την προώθηση επιχειρήσεων γίνεται εδώ και καιρό, το «Influencer Marketing» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί ακόμα μια σχετικά νέα πρακτική, πράγμα που σημαίνει ότι καθίσταται αναπόφευκτο το να μην υποπέσετε σε κάποια σφάλματα.


Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε δύο κοινά λάθη του «Influencer Marketing» τα οποία πρέπει να αποφύγετε.

1. Εστίαση στους αριθμούς αντί για την ποιότητα.

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο συνηθισμένα λάθη που εντοπίζεται με τους «Influencers», είναι η εστίαση στον αριθμό των «Followers» και όχι στο «Engagement», δηλαδή στη πραγματική ανταπόκριση που έχει ο κόσμος.

Η λογική δείχνει απλή. Όσο περισσότερους «Followers» έχει ένας «Influencer», τόσο μεγαλύτερη η επιρροή που ασκεί. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προσεγγίσει πολύ μεγαλύτερο κοινό και επομένως θα έχει περισσότερα αποτελέσματα, απλώς και μόνο επειδή το μήνυμα θα φτάσει σε περισσότερους ανθρώπους.

Στη πραγματικότητα όμως, κάτι τέτοιο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ισχύει. Το ότι κάποιος έχει εκατοντάδες χιλιάδες «Followers»  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτό και μόνο δεν τον καθιστά πραγματικό «Influencer».


Πλέον παρατηρούνται πολλοί έμποροι και επιχειρήσεις, να στρέφονται περισσότερο προς τους «micro-Influencers»( «Influencers» με λιγότερους από 100.000 «Followers» ή θαυμαστές). Ο λόγος είναι ότι παρόλο που δεν έχουν πολλούς «Followers», και ως εκ τούτου τόσο μεγάλη απήχηση, είναι πιο αποτελεσματικοί από το να επιλέξουν κάποιον που έχει μεγάλο κοινό, δίχως το απαραίτητο «Engagement».Η ανταπόκριση του κοινού δηλαδή να μην αντιστοιχεί στον αριθμό των «Followers».

Το «Engagement» θα πρέπει να είναι το επίκεντρο για την εύρεση του κατάλληλου «Influencer» και όχι το πλήθος των «Followers» που έχει. Μελέτες έχουν δείξει ότι «Influencers» με πολλούς «Followers», με το που φτάσουν σε ένα σημείο, το «Engagement» αρχίζει να έχει πτωτική τάση, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να ασχοληθούν και να αλληλεπιδράσουν με τόσο μεγάλο κοινό.
Όσο μεγαλύτερος γίνεται κάποιος στα social media, τόσο περισσότερους «Followers» θα προσελκύσει, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, αυτοί οι ακόλουθοι δεν θα είναι τόσο στοχευμένοι όσο αυτοί ενός «micro-Influencer».

Ο λόγος απλός. Στην αρχή, οι «Followers» θα τον ακολουθήσουν, διότι ενδιαφέρονται πραγματικά για το περιεχόμενο (μελλοντικός «Influencer»). Καθώς όμως η επιρροή αυξάνεται, όλο και περισσότερος κόσμος θα αρχίσει απλά να ακολουθεί και όχι να παρακολουθεί, με αποτέλεσμα να χάνει τη δυναμική του ως «Follower».

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο σαν την πλατφόρμα της «Renfluence», όπου μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του εκάστοτε Influencer και να ταιριάξετε την καμπάνια σας με τη καλύτερη επιλογή, βάσει του κοινού που επιθυμείτε να προσεγγίσετε.

2. Δεν είστε αυθεντικοί

Όταν χρησιμοποιείτε το «Influencer Marketing» ώς μέθοδο για να προωθήσετε την επιχείρησή σας, το πρώτο είναι ενστικτωδώς να προσπαθήσετε να ελέγξετε το τι κάνουν οι «Influencers» , το οποίο αποτελεί σημαντικό λάθος.

Θέλετε να έχετε αποτελέσματα, οπότε τους πιέζετε να χρησιμοποιούν συγκεκριμένη διατύπωση κατά την προώθηση της επιχείρησής σας.
Κάτι τέτοιο μπορεί να αποδειχθεί πολύ αναποτελεσματικό. Ο λόγος είναι ότι το κοινό τους εμπιστεύεται για τη γνώμη τους. Οι «Followers» είναι θαυμαστές λόγω του ότι αρέσκονται στη φωνή και τη προσωπικότητα ενός «Influencer».

Για να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε, είναι καλύτερο να αφήσετε τους «Influencers» να είναι αυθεντικοί και να επικοινωνούν με το κοινό τους, όπως κάνουν συνήθως. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τους δίνετε καμία κατεύθυνση. Ή μάλλον, ας κάνουν το δικό τους, εντός ορίων. Ακούστε τη γνώμη τους για το πώς ενεργούν και μιλάνε στο διαδίκτυο, πώς συνήθως αλληλεπιδρούν με το κοινό τους. Είναι πολύ πιο ενημερωμένοι από εσάς για το τι λειτουργεί με το συγκεκριμένο κοινό.

Εμπιστευτείτε το συνεργάτη σας και δώστε του τη δυνατότητα να κάνει τη δουλειά του, όπως γνωρίζει. Στο τέλος το μόνο που επιθυμούν και οι δυο μεριές είναι να πετύχει η προώθηση που έχετε πραγματοποιήσει.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn More